به نقل از پایگاه اطلاعرسانی حج، نشست شورای برنامهریزی و هماهنگی بعثه مقام معظم رهبری و سازمان حج و زیارت به ریاست حجتالاسلام والمسلمین سید عبدالفتاح نواب، نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت تشکیل شد. در این جلسه غلامرضا رضایی، معاون حج و عمره سازمان حج و زیارت با بیان اینکه هماهنگیهای لازم برای ازسرگیری سفرهای عمره بعد از یک وقفه ۹ ساله انجام شده است، گفت: روز سوم اردیبهشت با انجام دو پرواز از فرودگاههای تهران و مشهد بالغ بر ۵۰۰ نفربه فرودگاه مدینه منتقل خواهند شد و چهار هتل در مکه و شش هتل در مدینه پذیرای زائران خواهد بود.
وی با بیان اینکه در این دوره عمره گزاران از استانهای مختلف به سرزمین وحی اعزام میشوند، استقبال مردم برای حضور در این سفر معنوی را یادآور شد و گفت: تاکنون پروازها برای یک دوره ده روزه برنامه ریزی شده است.
سیدعباس حسینی، رئیس سازمان حج و زیارت نیز گفت: علاوه بر فراهم کردن مقدمات اعزام، دربخشهای اسکان، تغذیه و حمل و نقل هماهنگی و امکانات لازم برای این سفر معنوی تدبیر شده است.
در این نشست معاون حج و عمره سازمان حج و زیارت همچنین در مورد اقدامات صورت گرفته برای حج تمتع ۱۴۰۳ گزارش داد و بر لزوم سرعت بخشیدن در تعیین تکلیف معاینات زائران تاکید کرد و گفت: سهمیه اختصاص یافته برای حج پیش رو را باید تکمیل شده دانست و بررسی برخی هتلهای مورد نظر و تجهیز آشپزخانهها درحال انجام است.
نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت نیز بر لزوم توجه به آسیب شناسیهای صورت گرفته در حوزههای حج و عمره برای برطرف کردن سریعترمشکلات تاکید کرد و از دست اندرکاران خواست تا ضمن بررسی، مطالعه و مشورتهای لازم، هفته آینده طرح خود را در خصوص نحوه برگزاری عمره بعد از ایام حج پیش رو ارائه دهند.
در ادامه این جلسه، سید علی مرعشی، رئیس مرکز پزشکی حج و زیارت با اشاره به اینکه معاینات بیش از ۶۵ هزار نفر از زائران تایید و هشت هزار و ۲۰۰ نفر هم درحال بررسی است، به آغاز فعالیت کمیسیونهای پزشکی در استانها و در تهران ظرف دو روز آینده و کمیسیون کشوری در اوایل هفته آینده اشاره کرد و گفت: تاکنون پرونده ۹۸۸ نفر به کمیسیون پزشکی ارجاع شده است.
در این جلسه همچنین حمید رضا محمدی، معاون عتبات سازمان حج و زیارت به افزایش ۳۲ درصدی اعزام زائران در بازه زمانی دورههای نوروزی و رمضان نسبت به مدت مشابه سال قبل اشاره کرد و از افزایش رضایتمندی از ارائه خدمات خبر داد.
محمدی افزود: برای اعزام در فروردین تاکنون ۵۱ هزار و ۳۰۰ نفر ثبت نام کردهاند که بخش عمده آنها اعزام شدند و برای اردیبهشت ماه نیز ظرفیت سازی درحال انجام است. با توجه به تغییر نرخ ارز تخصیصی از سوی دولت برای سفر به عتبات انتظار میرود که هزینه سفرهای زمینی و هوایی به نسبت ارزی که در کشور میزبان مصرف میشود از اردیبهشت افزایش یابد.
در ادامه نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت به دست اندرکاران این حوزه توصیه کرد تمام تلاش خود را به کار برند که هزینهها درحداقل ممکن افزایش یابد.
حجتالاسلام والمسلمین نواب بعد از گزارش حجتالاسلام حمید احمدی، رئیس کمیته فرهنگی و آموزشی اربعین و محمدی معاون عتبات سازمان حج و زیارت درباره برنامه ریزیها، اقدامات و تصمیمات اتخاذ شده برای اربعین آینده تصریح کرد که سیاست گذاریها باید به سمتی پیش برود که شان و منزلت زائران درهنگام حضور در کنگره بزرگ اربعین حفظ و به ویژه نیازمندیهای زائران زمینی در مناطق خروجی به عراق تامین شود.
نماینده ولی فقیه درامور حج و زیارت در ابتدای این جلسه در سخنانی پاسخ تنبیهی دلاور مردان جبهه حق به رژیم صهیونیستی را یک حرکت راهبردی و نشاندهنده اقتدار نظام اسلامی در جهان امروز توصیف کرد و آن را واکنش طبیعی و مشروع دانست.
وی گفت: درعملیات ترکیبی «وعده صادق» که تلفات انسانی نداشت علیه مراکز اقتصادی هم عملیات نشد بلکه پایگاههای نظامی مورد استفاده جنگندههای رژیم کودککش صهیونیستی در حمله به مردم مظلوم غزه و کنسولگری کشورمان در دمشق مورد عملیات قرارگرفت.
حجتالاسلام والمسلمین نواب تصریح کرد: مردم آزادیخواه جهان حرکت مشروع جمهوری اسلامی ایران در دفاع از حق خود و تنبیه رژیم جنایتکارصهیونیستی که سرزمین ملت فلسطین را اشغال و علیه آنان به جنایت دست میزند، تحسین کردند.
نظر شما